Hondenschool

"de Blije Hond"

Hondenschool De Blije Hond geeft advies en begeleiding bij het opvoeden van uw hond tot een fijne gehoorzame en sociale gezinshond. U leert uw hond beter kennen, zijn gedrag begrijpen en u leert hem aandacht voor u te hebben. Op een positieve manier werkt u samen aan een goede baas-hond relatie.

Uitgangspunt bij onze cursussen is:
"Hoe wordt u een blije baas en uw hond een blije hond".

De lessen zijn gebaseerd op de praktijk van alledag. U leert uw hond begeleiden en opvoeden, zijn taal verstaan, hoe honden leren, en hoe u het beste met praktische situaties kunt omgaan. Dit gebeurt op een positieve, hondvriendelijke en speelse manier, zonder dwang. Krijgt de hond dan altijd zijn zin? Nee, u leert consequent zijn en uw hond zo te motiveren, zodat het voor hem leuk wordt om te doen wat u zegt.

Wij geven les volgens de nieuwste methoden en inzichten in hondengedrag. Vanuit diverse methodieken hebben wij een programma opgebouwd, dat ervoor zorgt dat uw hond een prettig gezinslid en onderdeel van de maatschappij wordt. Wij geven opvoedingscursussen aan honden van verschillende leeftijden: van pup tot puber en volwassen hond. We zijn gespecialiseerd in 'overplaatsingshonden' en advisering.
Onze cursussen omvatten meer dan het aanleren van de standaard commando's. U traint op die dingen die elke hondenbaas tegenkomt. Van verkeerstraining tot omgaan met vreemde geluiden, van omgaan met kinderen tot restaurantbezoek. Een paar voorbeelden:

Wandelen zonder trekken. Hoe begroet je bezoek? Hier komen als je geroepen wordt. Leren wat 'Nee' betekent! Wat is een time-out? Spelen met andere honden. Geschikte baas-hond spelletjes. Controle en zelfbeheersing. "Leave it" (laten liggen van voedsel, objecten). Daarnaast besteden we aandacht aan (vacht-)verzorging, voeding en gezondheidscontroles.

 

Klik HIER voor meer informatie over de diverse cursussen en contact met "de blije hond"