Hondentraiteur Scheveningen


Hondentraiteur Scheveningen is onderdeel van Dierenspeciaalzaak Voorschoten. Wij zijn specialist in culinaire gerechten en snacks voor uw hond en kat voor de feestdagen, verjaardagen en andere speciale gelegenheden.

De culinaire gerechten worden bereid zoals u een voor- hoofd- en nagerecht opgemaakt krijgt in culinaire restaurants, maar bij de Hondentraiteur zijn alle ingrediënten aangepast naar de behoeften van uw huisdier.

Wij werken uitsluitend met 100% verse en natuurlijke ingrediënten die allemaal glutenvrij zijn. Rijst valt officieel onder de graan soorten daarom zijn niet al onze gerechten ook 100% gluten- en graanvrij.

De afgelopen jaren hebben wij met de feestdagen voor Dobey Scheveningen al diverse culinaire gerechten, 3-gangen menu’s en een sushi bar geïntroduceerd, waardoor wij door diverse tv en radio programma’s benaderd zijn voor opnames en interviews waar het ontstaan van onze culinaire gerechten uit voort gekomen zijn.

Kijk voor meer informatie op de website www.hondentraiteurscheveningen.nl

 

© Nico Schouten

 

Het ontstaan van de Hondentraiteur

Wij zijn al jaren lang groot voorstander van het voeren van vers vlees bij hond en kat omdat deze dieren van oorsprong carnivoren zijn. Met vers vlees voeding hebben hond en kat de minste problemen op het gebied van onder meer huid en vacht.

De brokken van de bekende merken die 6 jaar geleden verkrijgbaar waren bij de dierenspeciaalzaken hadden een laag vleespercentage en een hoog graan percentage, in die tijd werden er goede uitgebalanceerde vers vlees product ontwikkeld die de gezondheid van hond en kat ten goede deden.

Alleen de zachte structuur van de vers vlees producten riepen wel belangrijke aandachtspunten voor het gebit van onze geliefde viervoeters op.

De snack, koek en botten afdeling in de dierenspeciaalzaken boden een zeer ruime keus, maar alles was gerookt en/of gedroogd en veel te hard voor het gebit. Hierdoor zijn deze producten niet zo natuurlijk als vers vlees.

Ook de BARF voeding kwam in opkomst, het voeren van spier en orgaanvlees gecombineerd met botten en/of karkassen van diverse dieren. Wat eigenlijk het- zelfde is als het voeren van vers vlees, alleen zijn de vers vlees producten gemalen en zijn er vitaminen en mineralen toegevoegd om de producten compleet te maken zodat hond en kat geen voedingstekorten kreeg.

Vanuit deze gedachten zijn wij contacten gaan leggen met diverse slachterijen en leveranciers van rauwe slachtafval producten en is ter aanvulling van het vers vlees de Verse snacks ontstaan. Kippen nekken, kalkoen nekken, lam ribben, geiten nekken, runderpoten en -knieën zijn voorbeelden die wij in 2010 bij onze Dierenspeciaalzaak Scheveningen hebben geïntroduceerd.

Deze snack was compleet nieuw op de Nederlandse markt en zeker omdat de producten niet diepgevroren werden aangeboden maar gekoeld. Want wat de naam vers draagt moet echt vers zijn, gekoelde verse snacks met een maximale temperatuur van 5 graden en houdbaarheid van 4 dagen gepresenteerd in een koelvitrine net als u uw eigen vlees aankoopt bij uw verse slager.

Met als uitgangspunt zijn deze verse snacks en dag verse groenten gecombineerd met rijst of zoete aardappel, zo creeën wij de culinaire gerechten voor hond en kat onder het motto: “Wij eten ook niet elke dag andijvie met een bal gehakt”.